fredag 21. september 2012

Foreløpig kalender for 2013

FIA-FLAGGFIA har i dag sendt ut et utkast til F1-kalender for 2013. Som i år ligger det an til å bli 20 løp, og sesongen starter i Melbourne i mars og avsluttes i Brasil i november.

Det er ingen endringer i rekkefølgen på løpene. Det er heller ingen nyhet at Europas GP i Valencia er borte, og det nye Grand Prix of America i New Jersey er satt opp den 16. juni - rett etter Kanadas GP. Grand Prix of America er dessuten merket “ikke bekreftet”, i påvente av en banegodkjenning til våren.

Det er imidlertid litt merkelig at det har blitt et tre ukers opphold mellom Englands GP og Tysklands GP i juli, like før den lange sommerferien som kommer i august. Det spekuleres i om dette er for å gi plass til Frankrikes GP, dersom det skulle bli aktuelt.

Ellers er det verdt å merke seg at Tysklands GP på Nürburgring, samt Singapores GP og Koreas GP også er merket “ikke bekreftet”. Nürburgring har økonomiske problemer som må løses, og har i øyeblikket ingen kontrakt med Bernie. Korea har også problemer med finansieringen, mens Singapores kontrakt utløper i år og må fornyes. Men vi må vel forvente at det meste ordner seg, og at kalenderen blir som foreslått.

Som vanlig skal forslaget nå gå en runde i systemet for kommentarer, før det går til FIAs World Motor Sport Council for endelig godkjenning i oktober.

Foreløpig F1 løpskalender for 2013:

17. mars - Australia / Melbourne
24. mars - Malaysia / Sepang
14. april - Kina / Shanghai
21. april – Bahrain / Sakhir
12. mai -  Spania / Barcelona
26. mai – Monaco / Monte Carlo
9. juni – Kanada / Montreal
16. juni – USA / New Jersey *
30. juni - England / Silverstone
21. juli - Tyskland / Nürburgring *
28. juli - Ungarn / Hungaroring
1. sept. – Belgia / Spa-Francorchamps
8. sept. – Italia / Monza
22- sept. – Singapore / Marina Bay *
6. okt. – Japan / Suzuka
13. okt. – Korea / Yeongam *
27. okt. -  India / Buddh
3. nov. - Abu Dhabi / Yas Marina
17. nov. - USA / Austin
24. nov. - Brasil / Interlagos

* Ikke bekreftet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar