torsdag 9. april 2015

Red Bull viser sitt sanne ansikt

Horner Marko 2014Etter fire år med suksess i F1 ser det ut for at Red Bull-sjefene har glemt at det ofte går litt opp og ned her i verden. For nå bruker de i alle fall enhver anledning til å demonstrere hvordan en dårlig taper oppfører seg.

Etter at saftblanderteamet sluttet å vinne har Christian Horner og Helmut Marko bare sutret og klaget, og i år har de startet sesongen enda mer negative enn på noe tidspunkt i fjor. Etter det første løpet sa de faktisk i fullt alvor at reglene måtte endres slik at Mercedes sitt forsprang på motorsiden kunne reduseres.

Og nå har også høvdingen deres, Dietrich Mateschitz, sagt at han kommer til å trekke Red Bull fra F1 dersom Renault ikke snart kommer med en motor som gjør at teamet hans vinner igjen. Snakker om barnslig sutrekopp! Det blir som å la være å kjøpe lodd dersom du ikke er garantert å få utlevert vinnerloddet.

Men dette bekrefter det enkelte har sagt helt siden Red Bull kom inn i F1, nemlig at selskapet bare er med så lenge de ser at de har markedsfordeler av det, og at det derfor var dumt av Bernie å gi dem økonomiske fordeler på bekostning av de mindre teamene.

Dersom de andre teameierne i F1 skulle hatt samme barnslige innstilling når de fikk et dårlig år eller to, ville de ikke vært mange biler igjen på griden nå.

Ta Williams, for eksempel. Et gammelt toppteam som har slitt med å hevde seg i mange år, men som sakte og systematisk har jobbet seg tilbake mot toppen igjen. Har noen hørt at de har bedt om at reglene burde vært endret i deres fordel? Har de noen gang truet med at de kanskje ville trekke seg? Nei, selvsagt ikke.

Eller se på Force India. De har aldri vunnet et løp, og vet at de neppe kommer til å gjøre det i nærmeste fremtid heller. Men de jobber videre - med et budsjett som ikke er i nærheten av Red Bulls. Motivasjonen er å stadig forbedre seg, og kanskje om noen år få arbeidet sitt kronet med en seier. De er sikkert heller ikke fornøyd med situasjonen, men truer likevel ikke med å trekke seg.

Jeg skulle ønske at Red Bull-ledelsens oppførsel førte til at de som bruker å kjøpe den rådyre saften deres ville boikotte dem. Jeg skulle gjerne ha gjort det selv, men så lenge Red Bull ikke brygger øl blir det vanskelig.

1 kommentar: