mandag 23. mars 2015

Tysklands GP 2015 er avlyst. Monza neste?

nurburgringSist fredag kom meldingen fra FIA om at Tysklands Grand Prix offisielt er strøket fra årets F1-kalender. Dette er første gang siden 1960 at det ikke vil bli kjørt et F1-løp i Tyskland.

Etter den opprinnelige planen skulle løpet kjøres den 19. juli, men det har lenge vært klart at Nürburgrings nye eiere ikke var interessert i å ta på seg ansvaret for et nytt underskuddsarrangement.

Bernie sa i januar at han isteden skulle sørge for at Hockenheim fikk overta løpet, men i forrige uke ble det klart at baneeierne der heller ikke kunne gå med på Bernies krav. Det ryktes at til og med Mercedes hadde forsøkt å bidra med penger i potten, men det hjalp altså ikke. Dermed ble forhandlingene avsluttet, og FIA hadde ikke noe annet valg enn å avlyse løpet.

Dermed blir det tre ukers pause mellom Englands GP den 5. juli og Ungarns GP den 26., og årets F1-kalender er nede i 19 løp.

Neste år er nok Tysklands GP tilbake på kalenderen, for da er det Hockenheim som har sitt ordinære, avtalefestede løp. Men hva som vil skje etter det, vet vel ingen. Bernie og arbeidsgiveren hans, CVC, går jo etter de som har mest penger, så ingen bør bli overrasket om enda flere løp havner i land som ligger langt unna Europa.

Bernie har allerede gjort det klart at Italias GP på Monza neppe vil få fornyet sin avtale når den nåværende utløper i 2016, nettopp fordi de har sagt at de ikke kan betale stort mer enn de gjør nå. Det blir interessant å se om det kommer noe utspill fra Ferrari i den saken etter hvert. 

Og dessverre vet vi jo at Qatar er i ferd med å skirve under på en rekorddyr avtale slik at de kan få et løp fra 2017, så Bernies problem er ikke at han mangler arrangører som vil betale.

Jeg kjenner at dette går i helt feil retning. Men det er neppe noen som kommer til å gjøre noe med det før det er for sent.

1 kommentar: