søndag 14. desember 2014

McLaren satser på de erfarne i 2015

alonso_buttonSist torsdag slapp McLaren endelig nyheten om at Jenson Button er valgt som Fernando Alonsos partner i 2015, mens Kevin Magnussen rykker ned til jobben som test- og reservefører.

At Alonso igjen skulle bli McLaren-fører var ikke noen hemmelighet, det alle var spente på var hvem av de to nåværende førerne som ville få fornyet tillit. Og det ble altså Button. Dermed kunne hele England puste lettet ut, mens danskene ikke var like fornøyde.

McLaren får altså to veteraner og eks-verdensmestere i teamet neste år. Det blir interessant å se hvordan Alonso vil takle konkurransen internt denne gangen. Sist han var hos McLaren gikk det jo ikke så bra, men en ung og sulten Lewis Hamilton med støtte fra Ron Dennis var kanskje ikke den enkleste å samarbeide med.

Jenson Button var jo dessuten den Alonso selv helst ville ha som partner. Vi får tro at rutinen hos dem begge gjør at de kan samarbeide til beste både for teamet og for utviklingen av den nye Honda-motoren.

Men det var kanskje ikke noe godt tegn at Alonso under pressekonferansen fortalte at hans forbilde er Ayrton Senna, mens Button sa han er en stor beundrer av Alain Prost. Ron Dennis husker nok altfor godt hvordan det gikk da de to kjørte for McLaren.

Både Button og Alonso er på såkalte flerårskontrakter, så det ligger ikke an til at Magnussen får overta Buttons plass allerede i 2016, slik noen hadde sett for seg. Men som vi vet så er kontrakter i F1 bare veiledende, og dersom Button ikke oppfyller forventningene finner McLaren sikkert en løsning på det.

Ifølge McLaren vil Honda bidra aktivt for å sikre utviklingen av nye førere. Det kan bety at Honda vil tilby motorer til et annet team i 2016. Da vil kanskje en fast plass for en ung og lovende fører som Kevin Magnussen være en del av avtalen, så danskene får bare krysse fingrene og håpe det ordner seg.

Med McLarens beslutning er førerkabalen for 2015 ferdig lagt for de ni teamene som fortsatt er i live. Her er den komplette lista

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar