torsdag 6. november 2014

Kamp om plassene hos Sauber

FelipeNasrSauber har i dag - ganske overraskende - annonsert at de har valgt den 22 år gamle brasilianeren Felipe Nasr som kollega til Marcus Ericsson neste år. Det var det neppe mange som hadde gjettet på forhånd.

Den viktigste grunnen til at det kriserammede sveitsiske teamet har valgt Nasr, er nok at han har med seg tung økonomisk støtte fra Banco do Brasil, som vil få logoen sin på flere fremtredende plasser på neste års C34.

Den unge brasilianeren vant det engelske F3-mesterskapet i 2011, og ligger på andreplass i GP2-serien i år, etter å ha vunnet fire løp. I år har han også vært test- og reservefører hos WIlliams, og har fått vist fram talentet sitt på flere fredagstreninger.

Saubers valg av Nasr og Ericsson betyr at begge deres nåværende førere, Esteban Gutierrez og Adrian Sutil, ser ut til å være ute av F1. Men Sutil har lenge sagt at han har en “vanntett” kontrakt med Sauber for 2015, og at han derfor ikke var bekymret for 2015. I dag sier han at han ikke var informert om kontrakten med Nasr, men at han fortsatt mener han har sitt på det tørre for neste år.

Som om ikke det var nok, går det også rykter om at Saubers reservefører, Giedo van der Garde, også har kontrakt på at han skal kjøre for dem neste år. I verste fall kan Sauber altså ha kontrakter med fire førere for 2015. Det høres ikke bra ut.

Sauber mener antakelig at litt av sponsorpengene fra Ericsson og Nasr kan brukes til å kjøpe seg ut av kontraktene med Sutil og van der Garde. Det er vel også mulig at Sutil vil få beskjed om at hvis han ikke gir seg, så risikerer teamet å bli nedlagt på grunn av pengemangel. For Sutil bidrar ikke med sponsorer, så han er en ren utgift for Sauber.

Nå er jo for øvrig Saubers teamsjef, Monisha Kaltenborn, advokat av yrke, så det kan vel hende hun har funnet noen smutthull i kontraktene som hun tenker å benytte seg av for å komme ut av uføret - selvfølgelig med pengene i behold.

Med mindre Sauber forbereder seg på å kjøre med fire biler i 2015.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar