mandag 10. november 2014

Alonso klar for McLaren. Eller?

Fernando_Alonso_2014Autosport melder i dag at Fernando Alonsos “superkontrakt” med McLaren nå er ferdigforhandlet og klar. Ifølge deres kilde vil imidlertid den offisielle bekreftelsen fra teamet ikke komme før de har bestemt seg for hvem som skal sitte i den andre bilen. Det håper McLaren skal være avklart før sesongavslutingen i Abu Dhabi.

Det hører med til historien at Alonso fortsatt avviser at noe som helst er avgjort, og at han ikke kommer til å foreta seg noe konkret før sesongen er over. Det eneste han vil si er at han “planlegger å være på det best mulige stedet i 2015”, hva nå det måtte bety. Men hvis han ikke går til McLaren, hva da?

Hos McLaren virker det som om den gjenstående utfordringen består i å bestemme seg for om de skal beholde unge Kevin Magnussen som partner for Alonso, eller om de skal la Jenson Buttons erfaring bli avgjørende. Den problemstillingen er jo lett å forstå, men det sies at Alonso selv ønsker seg Button som teamkollega, fordi han mener det vil bety raskere fremdrift i utviklingen av en vinnerbil. Og det kan jo trenges, med det utgangspunktet de har.

Men hvis McLaren har brukt hele lønnsbudsjettet på å sikre seg Alonso, kan det vel hende de blir nødt til å gå for en lavtlønnet andrefører. Da blir det selvsagt Magnussen som får beholde plassen.

Det som gir denne saken en ekstra dimensjon er at så lenge Alonso ikke offisielt har “sagt opp”, er han fortsatt Ferrari-fører. Dermed kan heller ikke italienerne gå ut med “nyheten” om at Sebastian Vettel blir hans etterfølger. Så i øyeblikket er det at Vettel ikke skal kjøre for Red Bull neste år, det eneste vi kan være sikre på.

Men når disse brikkene faller på plass er det bare et par seter igjen som ikke er bekreftet, nemlig hos Lotus og Toro Rosso. For med Caterham og Marussia borte fra lista, kan “the silly season” være avsluttet mye tidligere enn vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar