søndag 12. oktober 2014

Vladimir Putins æresløp er over

putin_t_shirtDet første Russlands Grand Prix er endelig over. En moderne og flott bane, men dessverre helt uten sjel - og ikke minst helt uten muligheter for å få løp med spenning. Det var nesten som å være tilbake i Valencia, for de som ikke forlengst har fortrengt hvordan det var der.

Hadde Herman Tilke enda lagt inn en grusfelle i utgangen av sving 2, så hadde i det minste starten blitt mer interessant. Men med masse asfalt er straffen for å bomme på innbremsingen liten, og det var det mange som benyttet seg av.

Resten av løpet ble stort sett et langt gjesp, selv om det står respekt av Nico Rosbergs oppkjøring.

Etter en og en halv time var ventetiden over, og Lewis Hamilton kunne utropes som vinner av “Vladimir Putins æresløp”. Er det fortsatt noen som mener at F1 ikke blander sammen sport og politikk? (Selv om Jean Todt og Bernie ikke vil innrømme det.)

Greit at det var et kjedelig løp, men produsenten hadde vel ikke behøvd å putte inn bilder av at Bernie tok imot Putin midt under løpet? Og hvor mange ganger i løpet av sendingen fikk vi se bilder av Putin, i tillegg til at han delte ut pokalene? Han vet å skaffe seg positiv mediadekning, den karen. (Kanskje han til og med har designet t-skjorten på bildet også.)

Men for å holde oss til det sportslige: Mercedes AMG er med dobbeltseieren i Sochi vinnere av konstruktørmesterskapet - med tre løp igjen av sesongen.

Lewis Hamilton økte ledelsen i førermesterskapet til 17 poeng, og har nå ni seire av 16 kjørte løp, mot Rosbergs fire. Men selv om Hamilton skulle vinne de to neste løpene med teamkollegaen på andreplass, kan Rosberg fortsatt bli verdensmester på grunn av de doble poengene som gis i avslutningsløpet i Abu Dhabi.

Bernies ide om å holde oppe spenningen til det siste løpet kan dermed vise seg å fungere som planlagt, men det kan også føre til at den med desidert flest seire ikke blir mester. For noen år siden foreslo den samme Bernie at mesterskapet skulle gå til den føreren som hadde vunnet flest løp, så man kan vel si at han ikke alltid er helt i takt med seg selv.

Men viktigst av alt akkurat nå: Keep fighting, Jules!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar