torsdag 2. oktober 2014

Alonso og Vettel nærmer seg nedflytting

På Monza ble Daniil Kvyat den første som måtte ta en straff for å ha brukt et sjette motorelement denne sesongen. Da ble han flyttet ned ti plasser på griden for å ha byttet ICE (forbrenningsmotoren).

Neste gang Kvyat overskrider grensen på fem for ett av de andre motorelementene får han fem plasser nedflytting, og hvis han bytter ICE for syvende gang flyttes han ned ti plasser igjen.

Men han er ikke den eneste som ligger dårlig an; Fernando Alonso og Sebastian Vettel er blant førerne som med stor sannsynlighet vil bli nødt til å ta en straff om ikke så lenge.

Som tabellen nedenfor viser er forbruket av motorenheter størst for de med Ferrari- eller Renaultmotorer, mens alle med Mercedes-framdrift fortsatt har litt å gå på. Det kan bli avgjørende i de siste løpene.

Det er bare to førere med motorer og elektronikk fra Renault som ennå ikke er i faresonen, nemlig Daniel Ricciardo og Marcus Ericsson.

Forbrukte motorelementer før Japans Grand Prix:

PowerUnits pre Japan 2014

ICE=Internal Combustion Engine (V6), TC=Turbo, MGU-K=Motor Generator Unit-Kinetic, MGU-H=Motor Generator Unit-Heat, CE=Control Electronics

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar