tirsdag 23. september 2014

Historiske data viser at Lewis Hamilton blir verdensmester

hamilton-rosbergEtter Lewis Hamiltons seier i Singapores GP leder han førermesterskapet med 3 poeng på teamkollega Nico Rosberg. Hamilton har vunnet 7 av de 14 løpene som er kjørt i år, så ledelsen er ikke helt ufortjent.

Matematisk er det nå bare Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Alonso, Vettel og Bottas som kan vinne sammenlagt. Men når det gjelder de fire sistnevnte bør man vel kanskje heller si at sjansen er teoretisk, for i praksis blir nok dette en kamp mellom de to Mercedes-førerne.

Noen har regnet ut at Hamiltons sjanse til å bli verdensmester nå er 62,5%. Det er bare en ting som kompliserer regnestykket, nemlig at det gis doble poeng i avslutningsløpet. En teknisk feil i akkurat det løpet kan bli helt avgjørende, og har ikke Mercedes fått mange konspirasjonsbeskyldninger før, så kommer de i alle fall da. (Rapportene forteller for øvrig at det var et kabelbrudd i rattstammen som førte til at rattet på Rosbergs bil sluttet å fungere i Singapore.)

Men så var det historikken: Tidligere i år vant Hamilton fire løp i rekkefølge (Malaysia, Bahrain, Kina og Spania). F1-statistikken viser at det har skjedd 21 ganger i historien at en fører har vunnet fire løp på rad i en sesong. Alle gangene dette har skjedd ble vedkommende fører også verdensmester. 

Statistikken er altså klar: Hamilton vinner VM i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar