onsdag 3. september 2014

Haas F1 skal kjøpe motorer og teknisk støtte fra Ferrari

HaasDet nye amerikanske Haas F1 Team, som etter planen skal komme på banen i 2016, har gjort avtale med Ferrari om leveranse av motorer, girkasser og utstrakt teknisk støtte.

I henhold til regelverket kan Haas ikke kjøpe et ferdig chassis fra et annet team, og det er fortsatt ikke klart om de kommer til å bygge dette selv eller om de vil sette konstruksjonsarbeidet bort til en ekstern leverandør.

En ting Haas ikke trenger å kjøpe av andre er imidlertid vindtunell-tjenester. Selskapet hans eier en av verdens største og mest moderne vindtuneller, som de faktisk må redusere fra full skala til 60 % for at den skal være lovlig til F1-bruk.

Avtalen mellom Haas og Ferrari ligner det samarbeidet Force India hadde med Mercedes og McLaren i en periode, og som i det tilfellet var svært vellykket. Men som vi har sett av Caterhams avtale med Renault og Red Bull, er ikke kjøp av eksterne tjenester alltid noen garanti for suksess.

Samarbeidsavtalen kommer ikke som  noen overraskelse, for Gene Haas har aldri lagt skjul på at han var i forhandlinger med Ferrari. USA er italienernes viktigste marked, og den nye teamsjefen deres, Marco Mattiacci, har dessuten vært Ferraris USA-sjef i flere år.

Jeg har hørt at Gene Haas er en skikkelig smart forretningsmann, så jeg regner med at han har brukt Ferraris dårlige resultater til å gjøre et skikkelig røverkjøp. Ferraris F1-motorer er jo ikke akkurat de mest etterspurte for tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar