onsdag 20. august 2014

Den som venter på noe godt...

Mens enkelte blir Formel 1-fører i svært ung alder (som f.eks. Max Verstappen), er det andre som må vente adskillig lenger.

Det er André Lotterer et godt eksempel på. I 2001-2002 var han en ung og lovende testfører i Jaguars F1-team, men lyktes ikke med å få fast plass. Kommende helg - 12 år senere - får han endelig kjøre sitt første F1-løp. Rekord i lang ventetid?

I dag ble det endelig klart at den snart 33 år gamle tyskeren skal kjøre Belgias GP på Spa for Caterham, på bekostning av Kamui Kobayashi. Avtalen med Caterham er i utgangspunktet for dette ene løpet, så det blir interessant å se om Kobayashi får tilbake plassen sin, eller om Caterhams nye eiere skifter mening og gir Lotterer flere løp.

Etter testjobben hos Jaguar har Lotterer kjørt Formula Nippon i Japan med gode resultater (mester i 2011), samt vunnet Le Mans tre ganger med Audi. Han har også tatt en mestertittel i FIAs World Endurance-mesterskap med samme team, så han mangler ikke kjøreerfaring. Om han mestrer overgangen til F1 gjenstår å se, men jeg blir ikke forbauset om han får problemer med tempoet. Men Caterham-bilene er jo uansett bakerst i feltet, så det er vel bare Marcus Ericsson som blir målestokk for ham.

Bakgrunnen for Lotterers innhopp skal være at teamet ønsker ekstra feedback om bilen, og det er visstnok heller ingen sponsorer inne i bildet. Men en av Caterhams rådgivere er Colin Kolles, som Lotterer har kjørt for i LMP1, så man kan nok regne med at det er han som har trukket i trådene her.

Caterham skriver dessuten i pressemeldingen at “Været spiller også en stor rolle på Spa, og Lotterer er en av de mest erfarne førerne under varierende værforhold.” Mye tyder derfor på at man gambler på at det skal bli regn på søndag, og at Lotterer på den måten skal sørge for at Caterham tar sine første poeng for året.

Det er i så fall et nytt og interessant kriterium for å bytte fører. En for regn og en for tørt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar