mandag 18. august 2014

F1 for kids?

max-verstappenRed Bull meldte i kveld at den unge nederlenderen Max Verstappen skal overta plassen som Jean-Eric Vergne har hos Toro Rosso. Vergne får kjøre ferdig årets sesong, og Verstappen overtar fra starten av 2015.

Dermed kan Vergnes F1-karriere være over, etter tre år i Red Bulls rekrutteringsteam.

Verstappen, som ble tatt opp som medlem av Red Bulls Junior Team så sent som i forrige uke, fyller 17 år om en måneds tid. Han vil dermed bli tidenes yngste F1-fører med god margin når han debuterer i mars neste år. Den tidligere rekordholderen, Jaime Alguersuari, var ‘hele’ 19 år og 4 måneder da han debuterte i F1 - også det for Toro Rosso.

Max er sønn av den tidligere Benetton-føreren Jos Verstappen. Han er gocart-verdensmester, og begynte å kjøre formelbiler for mindre enn ett år siden. I år deltar han i FIA’s F3-europamesterskap, der han har vunnet syv løp og ligger på andreplass sammenlagt

Det er selvsagt spennende at man satser på unge førere, men det går jo en grense et sted. Og nå er vi kanskje i ferd med å passere grensen? Verstappen er for ung til å få førerkort for vanlig bil, men en F1-bil med 750-800 hester får han altså kjøre.

Og det lille jeg har sett av F3 i år gjør meg heller ikke så veldig sikker på at unge Verstappen er moden nok til å kjøre racing på det aller høyeste nivået. Han har vært innblandet i en del episoder, og tar han med seg unotene til F1 blir han ganske snart upopulær blant sine voksne konkurrenter.

Steget opp til F1 kan dessuten innebære en viss risiko så tidlig i karrieren, spesielt i Red Bull-systemet. Historien har vist at førere som ikke lykkes hos Toro Rosso heller ikke får noen plass hos andre team etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar