tirsdag 5. august 2014

Bestikker, bestakk, har bestukket

Bernie-2013Dagens store nyhet er at Bernie og advokatene hans har blitt enig med de bayerske rettsmyndighetene om et forlik, som i korthet går ut på at korrupsjonsanklagene mot Bernie legges ned dersom han betaler 100 millioner dollar (ca 620 mill kroner) til delstaten Bayern innen en uke. Som om det skulle være noe problem for ham…

Bernie slipper dermed unna anklagene om at han skal ha bestukket den tyske bankmannen Gerhard Gribkowsky med 260 millioner kroner for å sikre at rettighetene til F1 skulle bli solgt til investeringsselskapet CVC. Bakgrunnen for at Bernie skulle ha gjort dette, var at han dermed fortsatt kunne beholde makten og styringen over F1.

Et interessant moment i saken er at Gribkowsky faktisk ble dømt for å ha mottatt bestikkelsen fra Bernie, og har sittet flere år i fengsel allerede. Men han som bestakk ham slipper altså unna med å betale en ny “bestikkelse”. Forstå det den som kan.

Påtalemyndighetene i Bayern har uttalt at årsaken til at de gikk med på forliket er Bernies høye alder, samt “andre formildende omstendigheter”. Hva nå det kan være.

Dermed ser det ut for at en kombinasjon av å være gammel og rik er ideell for å unngå straff i Bayern. Det spørs om resten av Tyskland vil være enige i denne avgjørelsen.

Men dette betyr at Bernie trolig kan fortsette å sjefe i F1 en stund til. Vi kan sikkert vente oss flere absurde forslag til regelendringer i tiden fremover, og kanskje et par nye løp i ekstra utilgjengelige og korrupte land.

Det eneste positive med avgjørelsen i Bayern må være at 1% av pengene fra Bernie skal gå til et barnefond. I middelalderen kalte man dette å betale avlat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar