tirsdag 15. april 2014

Red Bull tapte ankesaken

Ricciardo_Melbourne_2014Red Bull har som ventet tapt ankesaken etter Daniel Ricciardos diskvalifikasjon i Australias GP.

Etter et rettsmøte i FIAs appelldomsstol i Paris i går, har FIA i dag offentliggjort dommernes kjennelse, som ganske enkelt sier: ”Etter å ha hørt partene og vurdert deres meninger, har retten besluttet å opprettholde beslutningen om å ekskludere Red Bull Racings bil nr. 3 fra resultatlisten i Australias GP 2014.” Bakgrunnen for beslutningen vil bli offentliggjort senere denne uka.

Red Bull sier i en pressemelding at de aksepterer dommen, men at de selvsagt er svært skuffet, og at de aldri ville ha anket hvis de ikke var sikre på at de hadde rett. Nei, det er vel derfor det er så mange advokater i verden…

Synd for Daniel Ricciardo, som gjorde en topp innsats i sitt debutløp for Red Bull. Men hadde teamet hans fulgt reglene, hadde han kanskje tatt en fjerde- eller femteplass, som han ville ha fått beholde.

Dommen gir Red Bull en skikkelig smekk på fingrene, og er en klar melding om at reglene gjelder for dem også, selv om det skulle føre til at bilen deres ikke går så fort som de skulle ha ønsket. Men de slapp i alle fall unna en enda strengere straff for å ha satt sporten i vanry, slik Mercedes sin advokat tok til orde for under rettsmøtet.

Dommen betyr at resultatlista fra Melbourne opprettholdes. Det vil si at Kevin Magnussen og Jenson Button beholder andre- og tredjeplassene sine, og at det ikke blir endringer i poengsammendraget.

Det som gjenstår nå, er at Daniel Ricciardo overleverer pokalen han fikk til Kevin Magnussen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar