torsdag 6. mars 2014

Williams Martini Racing er født

Williams MartiniIEtter en periode med rykter og gjettinger har Williams F1 i dag endelig bekreftet at teamet nå skal kjøre under navnet Williams Martini Racing. Nyheten og bildene ble sluppet under en pressevisning i dag.

Som vi ser så har Martinis logo og de kjente stripene fått en fremtredende plass på bilen – selv om de kanskje kunne vært enda større og tydeligere. Og mens vi snakker om størrelse så synes jeg det er synd at de har valgt å gjøre startnummeret nesten usynlig.

Siden Sennas dødsulykke på Imola i 1994 har Williams alltid hatt den berømte ‘S’-logoen på bilene sine for å hedre den brasilianske legenden. Og ser man godt etter tror jeg faktisk det er et lite bilde av Senna vi ser helt i fronten av bilen - en ny måte å markere ham på.

Avtalen med Martini må være Massa-Bottas-Williams-Martinilitt av et kupp for Williams. Et storteam som McLaren har for eksempel ikke klart å erstatte sin hovedsponsor, Vodafone, med et tilsvarende kvalitetsnavn. Det kan tyde på at F1 ikke er en like attraktiv sport som før for sponsorene. Eller kanskje er prisen blitt for høy?

Sist Martini var hovedsponsor for et F1-team var på slutten av 1970-tallet – først med Brabham og deretter med Lotus. De hadde også noen små logoer på Ferraris biler for noen få år siden, men nå satser de altså for fullt med Williams.

Dermed er det bare å gå på polet og gjøre et støttekjøp…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar