søndag 2. februar 2014

Bahrain GP blir flomlysløp

SakhirI slutten av januar meldte arrangørene av Bahrain Grand Prix at løpet i år skal kjøres på kveldstid - i flomlys.

Lysanlegget ble testet under et World Endurance-løp som ble arrangert i november, og består av 495 lysmaster og 500 km kabler.

Både kvalifisering og løp skal starte klokka 18:00 lokal tid, for oss med europeisk tid  betyr det 17:00. Treningene på fredag starter 13:00 og 17:00 “norsk” tid, mens lørdagstreningen starter 14:00.

Om Bahrains GP går noen timer senere på dagen spiller vel neppe så stor rolle for oss, men jeg skjønner egentlig ikke vitsen med hele greia. I Singapore kjøres jo løpet på kvelden for at det skal vises i “normal” tid i Europa, og der er jo en del av sjarmen at man ser hvordan banen bukter seg gjennom byen i mørket.

I Abu Dhabi avsluttes løpet i flomlys, av samme grunn som Singapores GP – for at løpet skal passe bedre for tv-seerne i Europa. Der har man sørget for at bygningene både på og rundt banen er lyssatt på en spektakulær måte.

Men Bahrain GP gikk jo allerede på et greit tidspunkt for de fleste. Dessuten ligger banen ute i ørkenen, så det må jo bli ganske lite annet enn banelysene som kommer til å vises. Kanskje de vil mørklegge tribunene for at vi ikke skal se hvor lite publikum det er? Eller håper de at vi skal bli så imponert over lysene at vi glemmer at løpet er dødskjedelig?

En annen sak er jo at opplegget med kunstig belysning går i motsatt retning av FIAs ønsker om at Formel 1 skal bli en grønnere sport. Her kaster man bort en masse energi på arrangere et løp i flomlys, når det egentlig hadde vært helt greit å kjøre det i dagslys.

Dette er så dumt at vi kan være ganske sikre på at det er Bernie som står bak.

Løpskalender 2014 med starttider

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar