tirsdag 28. januar 2014

Så var vi endelig i gang!

Williams FW37Første dag av testen på Jerez bar preg av at det er mye ny og uprøvd teknologi i bilene i år.

Marussia rakk ikke frem i tide pga feilrettinger i siste liten,men kommer kanskje i morgen. Red Bull og Caterham rettet feil til langt utpå dagen, og McLaren fikk ikke bilen ut av pitboksen i det hele tatt.

Når dagen var slutt var det åtte biler som hadde vært ute på banen, men bare seks av dem hadde fått registrert rundetider. Kimi Räikkönens Ferrari stoppet allerede på første runde, men han kom etter hvert i gang igjen, og fikk både dagens beste tid og flest runder. Lewis Hamilton fikk også kjørt noen gode runder, men vraket bilen etter at frontvingen løsnet. Mercedes-mekanikerne må nok jobbe i natt for å få den bilen klar til i morgen.

Flere lange neser
I forkant av teststarten viste Mercedes, Red Bull og Force India frem sine nye biler, og selvsagt var det designet av nesen de fleste var opptatt av.

Mercedes har lagt seg på samme linje som Ferrari, d.v.s. med en flat og bred nese, som slutter i kant med frontvingen. Red Bull har designet en spiss nese – men langt fra så utpreget som de andre som har valgt dette designet.

Force India har på sin side “tatt den helt ut”, og har laget et skikkelig snyteskaft foran på sin nye bil. Men den merkeligste versjonen til nå står nok Caterham for. Her ser det ut for at den første designeren har sluttet da kollisjonscellen var ferdig, og så har noen andre i all hast tegnet den delen vingen sitter fast i.

I tillegg fikk vi se Williams, Ferraris og Saubers biler live for første gang, mens McLaren som nevnt aldri kom ut av pitboksen pga tekniske problemer.

Mercedes W05
Mercedes W05
Mercedes W05 front
Mercedes W05 front close
Red Bull RB10
Red Bull RB10
Red Bull RB10 front
Red Bull RB10 front
Force India VJM07
Force India VJM07 Jerez
Force India VJM07 front
Force India VJM07 front
Caterham CT05
Caterham CT05 Jerez
Caterham CT05 front
Caterham CT05 front
Sauber C33
Sauber C33 Jerez
 
Ferrari F14T
Ferrari F14T Jerez
 
Toro Rosso STR9
Toro Rosso STR9 Jerez
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar