torsdag 16. januar 2014

På en dag som denne…

Bernie-2013Etter at det har vært ganske rolig en stund, mens alle forbereder seg til den første testen om et par uker, kom det plutselig flere interessante nyheter på en og samme dag. Her er de viktigste:

Bernie tiltalt – og må gi fra seg (litt) makt
Påtalemyndigheten i München varslet i dag at de vil åpne sak mot Bernie på bakgrunn av at han betalte 270 millioner kroner til den tyske bankmannen Gerhard Gribkowsky i løpet av 2006 og 2007. Myndighetene mener dette var en bestikkelse i forbindelse med salget av 47% av F1 fra Bayern Landesbank til investeringsselskapet CVC.

Gribowsky ble dømt til åtte og et halvt års fengsel for å ha mottatt pengene i bestikkelse, og sitter fortsatt inne. Bernie hevder at han ble presset til å betale, og at det derfor ikke er bestikkelse. Men når den ene parten ble dømt, så er det vel ikke usannsynlig at den andre også vil bli det. Vi får se. Hvis det skjer, er det nok slutten på Bernies makt i F1.

Rettssaken mot Bernie vil sannsynligvis starte i april, og han har med øyeblikkelig virkning gått ut av styret i selskapet som driver F1. Til tross for anklagene skal han likevel få fortsette som ansvarlig for den daglige driften av F1, men under nøye overvåking av styret. Blant annet er han fratatt retten til å undertegne kontrakter. Det høres ut som en merkelig ordning, men vi får vel vente og se om det vil påvirke Bernies daglige gjøremål.

Bernie byr på Nürburgring
På typisk Bernie-vis passet han på at nyheten om at han har lagt inn bud på å kjøpe Nürburgring ble sluppet i media samme dag som tiltalen mot ham ble offentliggjort. Tilfeldig? Neppe!

Pirelli har forlenget med tre år
Det er nå klart at Pirelli fortsetter som dekkleverandør til F1 til og med 2016, etter at FIA offentliggjorde at de har undertegnet en ny treårskontrakt med det italienske selskapet.

Som en del av avtalen har Pirelli fått gjennomslag for noen av kravene de har stilt for å fortsette i F1. Det ene er at en av de tolv avtalte testdagene før sesongstart skal være dedikert til testing av regndekk, og det andre er at hvert enkelt team er forpliktet til å bruke en av sine åtte tillatte testdager i løpet av sesongen til dekktesting.

Ron Dennis tilbake som toppsjef hos McLaren
Ron Dennis er tilbake i sjefsstolen hos McLaren - etter noe som ser ut som et internt kupp. Martin Whitmarsh overtok jobben som adm.dir. i 2009, da Dennis ble skjøvet over til sportsbildivisjonen i selskapet. Ron Dennis er en av de største eierne i McLaren, og har også vært styreformann de siste årene, men kom på kant med de andre eierne for noen år siden.

Men etter at det har gått stadig dårligere for McLaren i Formel 1, har altså Martin Whitmarsh nå blitt tvunget ut av direktørjobben til fordel for Dennis, og må nå konsentrere seg om jobben som teamsjef.

Ron Dennis sier at den viktigste oppgaven hans blir å forbedre prestasjonene til McLaren - både på og utenfor banen, og at hele selskapet skal vurderes nøye i de kommende ukene. Om dette betyr at Whitmarsh snart også vil få sparken som teamsjef er ikke godt å vite, men i og med at Ross Brawn nylig ble ledig på markedet er det lett å tenke i de baner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar