lørdag 11. januar 2014

FIA har offentliggjort startnumrene for 2014

FIA-logo-2FIA offentliggjorde i går ettermiddag startlista for 2014. Det betyr at vi nå har fått vite hvilke startnumre førerne har fått tildelt.

Som mange sikkert har fått med seg så bestemte FIAs nye ‘F1 Strategy Group’ i desember at førerne skulle få velge et startnummer mellom 2 og 99, som de skal beholde resten av tiden de er i F1.

Den regjerende verdensmesteren fikk velge først, og så har de andre valgt etter rekkefølgen de plasserte seg i fjorårets mesterskap. Startnummer 1 er reservert for den til enhver tid regjerende mester, men han er ikke nødt til å bruke det.

“Valgresultatet” er nå klart, og følgende førere og team er påmeldt for 2014:

Startnr

Fører

Team

1 * Sebastian Vettel Red Bull Racing
3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing
44 Lewis Hamilton Mercedes AMG F1 Team
6 Nico Rosberg Mercedes AMG F1 Team
14 Fernando Alonso Scuderia Ferrari
7 Kimi Räikkönen Scuderia Ferrari
8 Romain Grosjean Lotus F1 Team
13 Pastor  Maldonado Lotus F1 Team
22 Jenson Button McLaren Mercedes
20 Kevin Magnussen McLaren Mercedes
27 Nico Hülkenberg Force India F1 Team
11 Sergio Perez Force India F1 Team
99 Adrian Sutil Sauber F1 Team
21 Esteban Gutierrez Sauber F1 Team
25 Jean-Eric Vergne Scuderia Toro Rosso
26 Daniil Kvyat Scuderia Toro Rosso
19 Felipe Massa Williams Team F1
77 Valtteri Bottas Williams Team F1
17 Jules Bianchi Marussia F1 Team
TBA Max Chilton Marussia F1 Team
  TBA Caterham F1 Team
  TBA Caterham F1 Team

Vettel den nye “Red five”?
Som det fremgår av lista har Sebastian Vettel valgt å kjøre med nr. 1 i år, men FIA opplyser at han har valgt nr. 5 som sitt faste nummer (hvis han på ett eller annet tidspunkt skulle slutte å bli verdensmester). Lurer på hva Nigel Mansell sier til det? “Red five” var jo Mansells faste startnummer hos Williams, og er nesten hellig for mange fans. Men det kan kanskje bety at Vettel også er Mansell-fan.

Mer uflaks for Maldonado?
Det mest interessante er nok Pastor Maldonados valg av nr. 13, som ikke har vært vanlig å bruke i motorsport. Det viser at Pastor har selvtilliten i orden, og at han ikke er overtroisk. Eller kanskje han bare vil ha noe å skylde på når han krasjer? Det er neppe alle hos Lotus som er like glade for dette nummeret.

Noen er overtroiske
Fernando Alonso har valgt 14, som er startnummeret han hadde da han ble karting-verdensmester. Det skjedde ifølge ham selv den 14. juli det året han var 14. Litt spansk overtro bak valget, kanskje?

Jenson Button har valgt 22, som er nummeret har hadde på bilen da han ble verdensmester med Brawn. Kanskje han tror på en gjentakelse?

Og noen gir f…
Kimi Räikkönen valgte 7, og kommenterte valget på sin avslappede måte: “Det var nummeret jeg hadde i fjor, og jeg så ikke noen grunn til å bytte.” Typisk Kimi.

Ellers ser vi at numrene 2, 4, 9 og 10 fortsatt er ledig, så de tre førerne som fortsatt ikke er bekreftet kan ennå få lave tall hvis de skulle ønske det.

Rot hos FIA?
Offentliggjøringen av startlista har også ført til en del forvirring, fordi den innholder flere opplysninger som enten er feil, eller som ikke skulle vært offentliggjort ennå.

For eksempel har Marussia ennå ikke bereftet Max Chilton, men FIA har ført ham opp på lista likevel – uten startnummer.

Lista inneholder også en kolonne for motorleverandører, og der er Lotus ført opp med Renault-motorer, til tross for at det ikke er inngått noen avtale om det ennå (ikke offisielt ihvertfall).

Det bør vel komme noen pressemeldinger om disse sakene ganske snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar