onsdag 29. januar 2014

Dårlig start for Renault

RegnPå grunn av et dårlig værvarsel ble dag 2 på Jerez i all hast besluttet omgjort til en av de avtalte testdagene for våtdekk som Pirelli har fått gjennomslag for denne sesongen. Men det kom lite regn, så en traktor med vanntank og spreder måtte i aksjon for å få banen fuktig nok til å kunne kjøre med mønstrede dekk.

Mot slutten av dagen var det helt tørt, og blant de som var utpå var det Jenson Button i McLaren som satte den raskeste tiden. Ikke langt etter kom Kimi Räikkönen i Ferrari og Valtteri Bottas, Williams. Men som vi vet er tidene som settes på den første testen aldri særlig mye å bry seg om. Nå er det viktigste å få bilene til å fungere, og i år ser det ut til å være vanskeligere enn noen gang tidligere.

Renault-problemer
For etter to dager med testkjøring på Jerez ser det ikke bra ut for teamene som får motor-enhetene sine fra Renault. Både Toro Rosso, Caterham og Red Bull har hatt store problemer med ERS-systemene, og har bare fått kjørt 19 runder til sammen. Til sammenligning har de Mercedes-drevne bilene kjørt 212 runder og de med Ferrari-enheter 100 runder.

Regjerende mester Sebastian Vettel har bare fått kjørt 11 runder i løpet av to dager, mens Kimi Räikkönen til sammenligning har kjørt 78.

Kanskje man burde vurdere å ha doble poeng i det FØRSTE løpet i år, som en premie til de som har fått bilen til å fungere?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar