torsdag 28. november 2013

Ross Brawn slutter hos Mercedes AMG

Ross-BrawnMercedes AMG Petronas har i dag varslet at deres teamsjef, Ross Brawn, kommer til å slutte ved utgangen av 2013. Ikke egentlig en nyhet, men vi har manglet en bekreftelse.

Mercedes sier de ville at Brawn skulle fortsette i teamet, men ettersom han da ikke lenger fikk være teamsjef alene, bestemte han seg for å slutte. Mercedes har nemlig funnet ut at organiseringen med en enkelt teamsjef som har ansvaret for alle deler av driften er en utdatert løsning, på grunn av at F1 blir stadig mer komplisert.

Det høres litt merkelig ut at ingen skal ha det hele og fulle ansvaret for teamet. I næringslivet er jo et firma uten adm.dir eller daglig leder ganske uvanlig, men det kan jo hende Mercedes bare vil prøve noe de tror vil passe i F1. De har jo ansatt en bråte med direktører i det siste, så at flere av dem må få bestemme noe er kanskje ikke så rart.

Den nye teamledelsen hos Mercedes AMG vil fra 1. januar 2014 bestå av to direktører; Toto Wolff (Executive director, Business) og Paddy Lowe (Executive director, Technical). I tillegg skal helt sikkert Niki Lauda også bestemme litt fra sin tilbaketrukne posisjon som “non-executive chairman”, så her er det mange muligheter for ansvarsfraskrivelse hvis (når) noe går galt.

Ross Brawn har foreløpig ikke fortalt hvilke planer han har for fremtiden, men de som kjenner ham tror han kommer til å ta en lang pause mens han vurderer de forskjellige mulighetene.

59 år gamle Brawn trenger vel egentlig ikke å jobbe mer, etter 10 godt betalte år hos Ferrari og etter å ha solgt Brawn GP til Mercedes for ca. 1,2 milliarder kroner. Men det kan hende han er en type som trenger nye utfordringer, og at det fort blir for kjedelig å bare skulle fiske ørret og klippe plenen.

Ryktemakerne mener Brawn har tre alternativer på bordet; Williams, Ferrari og McLaren, og at McLaren/Honda fra 2015 er det som frister mest.

Spørsmålet er kanskje hvor store utfordringer Brawn har lyst på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar