torsdag 14. november 2013

Magnussen har signert for McLaren

Kevin-MagnussenI dag – fire dager etter at alle fikk greie på det – har McLaren endelig bekreftet at Kevin Magnussen skal erstatte Sergio Perez som Jenson Buttons teamkollega i 2014.

Egentlig hadde de ikke noe valg, for i går slapp Perez luften ut av ballongen da han bekreftet sin avgang, samtidig som han passet på å kritisere teamet for dårlig organisering og mangel på ydmykhet (hva han nå måtte mene med det).

21 år gamle Magnussen vant Formula Renault 3.5-mesterskapet i år med klar margin. Den unge dansken er med i McLarens talentutviklingsprogram, og har fått prøvd seg på F1 både i simulatoren deres og på alvor under “Young Drivers Test” på Silverstone i juli – med svært godt resultat.

Magnussens hovedsponsor er kleskjeden Jack & Jones, som eies av Andreas Povlsen, Danmarks tredje rikeste mann. Støtten har gjort at han har kunnet si nei til tilbud fra Red Bull, for i steden å satse på McLaren. Og nå kan han altså høste fruktene av det.

Det kan bli en tøff overgang, for McLaren er langt nede for tiden, og lista ligger høyt (bare spør Perez). Men 2014 blir nok uansett et overgangsår for dem, og det er nok 2015 – da Honda kommer inn som ny motorleverandør - som vil ha størst prioritet.

For 2015 er året da McLaren-Honda skal være tilbake i toppen av F1. Danskenes håp må bare gjøre sitt beste til neste år og håpe han får være med litt lenger enn sin forgjenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar