onsdag 13. november 2013

Kovalainen vikarierer for Räikkönen hos Lotus

Heikki_KovalainenIfølge Autosport vil Heikki Kovalainen i løpet av torsdagen bli bekreftet som “stand in” for Kimi Räikkönen hos Lotus for de to siste løpene i år. Det skal fortsatt gjenstå noen detaljer før avtalen kan undertegnes, men finnen skal allerede være på vei til Austin.

Problemet skal ha vært at Kovalainen har en kontrakt som binder ham til Caterham ut året, og de har ikke vært særlig interessert i å la ham få kjøre for Lotus. Men til slutt har de altså blitt enige om en avtale som frigir finnen for de to aktuelle løpene.

Avtalen kommer i siste liten, etter at Lotus først hadde jobbet hardt for å få Nico Hülkenberg til å ta plassen. Han bestemte seg imidlertid til slutt for å takke nei, og fortsetter hos Sauber ut sesongen. Så lenge Lotus ikke kan vise at de har fått inn pengene fra sin nye investor, er det nok sikrest å holde seg til det kjente.

Man skulle jo tro at det naturlige for Lotus ville ha vært å la reservefører Davide Valsecci få slippe til i Räikkönens fravær, men ifølge Michael Schumachers manager har de faktisk også spurt om han kunne tenke seg å kjøre de to løpene. Som man skjønner så sa Schumi nei takk, og den neste på lista var altså Kovalainen.

Det viktigste for Lotus er helt klart å ta mest mulig poeng, i jakten på en andre- eller tredjeplass i konstruktørmesterskapet. Og det kan man godt forstå, for 20-30 millioner ekstra i premiepenger kan komme godt med når man er blakk.

“Vikarjobben” er viktig for Kovalainen også. Han er på jakt etter et sete i et team igjen uten å måtte betale for det. Kan han vise at han holder følge med Grosjean lengst frem i feltet, kan det være med på å skaffe ham fast jobb igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar