søndag 10. november 2013

Kimi Räikkönen ryggopereres - dropper resten av sesongen

Kimi-Raikkonen-Singapore_2013Kimi Räikkönen kommer ikke til å kjøre de to siste løpene i år. Han har i steden bestemt seg for å få utført en ryggoperasjon i neste uke, slik at han kan rekke å komme i form igjen før neste sesong starter.

Nyheten ble først meldt av den finske avisa Turun Sanomat, og er også blitt bekreftet av Räikkönens manager, Steve Robertson.

Dette er selvfølgelig et slag i ansiktet for Lotus, som trodde de hadde sikret seg Kimis tjenester ut sesongen, etter “nedbetalingsavtalen” som ble inngått før Abu Dhabis GP.

Men nå har altså Räikkönens ryggproblemer, som nesten tvang ham til å stå over Singapores GP, blitt så ille at han han har valgt å få gjort en operasjon. Dette skal altså skje allerede i neste uke i Salzburg. Nyheten forklarer også hvorfor Kimi måtte innom Maranello i forrige uke for å få gjort en setetilpasning. Det kan bli en stund til han kan sitte som normalt igjen, og utviklingen av neste års Ferrari kan ikke vente.

Hadde han utsatt inngrepet i ryggen til etter at sesongen var over, kunne rehabiliteringen gått ut over forberedelsene til neste sesong. Og etter alle problemene han har hatt med Lotus i år, kan man jo forstå at han heller vil prioritere sin egen helse og satse på å bli verdensmester med Ferrari neste år. Om han blir nummer to eller fem i år bryr han seg nok lite om.

For Lotus betyr dette at de bare har noen dager på seg for å finne ut hvem som skal erstatte Räikkönen i de to siste løpene i år. Det mest naturlige vil selvsagt være å la teamets reservefører, Davide Valsecchi, få kjøre. Men de kan også velge å satse på en annen, mer erfaren fører, som det finnes flere av på markedet.

Men det viktigste blir kanskje å finne noen som ikke skal ha betaling for å kjøre…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar