tirsdag 12. november 2013

Kevin Magnussen og andre spekulasjoner

Magnussen_ButtonBåde BBC og Autosport hevdet i går at de har sikre kilder som bekrefter at McLaren har besluttet at danske Kevin Magnussen skal overta Sergio Perez sin plass i teamet neste år. Men kildene inrømmer også at noen kontrakt ennå ikke er undertegnet. 

McLarens teamsjef, Martin Whitmarsh, hevder på sin side at de ennå ikke har tatt noen beslutning, og at de fortsatt vurderer flere kandidater. Det kan jo være sant, men det betyr også at Perez ikke kan føle seg for sikker på å få fornyet tillit.

Det kommende US GP i Austin er nærmest som hjemmebane å regne for meksikanske Perez, så ryktene om å sparke ham kommer på det verst tenkelige tidspunktet for McLaren. Det er derfor ikke rart at Whitmarsh forsøker å legge lokk på saken. Men nå er “hele verden” sikre på at Perez vil bli byttet ut, så de nærmeste dagene kan bli hektiske for McLarens PR-folk.

Kevin Magnussen er sønn av tidligere F1-fører Jan Magnussen, og er ett av talentene som McLaren selv har utviklet. 21-åringen vant Formula Renault 3.5-mesterskapet i år, og var en av de beste under den såkalte “Young Drivers Test” på Silverstone i juli, så han er helt klart en talentfull fører. (Men det var også hans far, uten at det hjalp særlig mye.)

Sergio Perez har på sin side vært ganske ustabil i sin første sesong hos McLaren, og har tatt bare 35 poeng mot Jenson Buttons 60. Med den dårlige bilen McLaren har hatt i år kan det virke ganske urettferdig å gi Perez skylden for den svake innsatsen. Men målt mot sin teamkollega har han ikke vært overbevisende, og mange i teamledelsen mener derfor at det er mer fornuftig å satse på den unge dansken, istedenfor å gi Perez en sjanse til.

Hvis ryktene om Magnussen stemmer, må altså Sergio Perez forsøke å finne seg et nytt team i all hast. Det begynner allerede å bli kø hos de beste teamene som ennå har ledige seter, men Perez har trolig brukbart med sponsorstøtte fra milliardæren Carlos Slim Jr. og hans mobilselskap Telmex, og bør derfor være attraktiv hos flere.

De største mulighetene ligger kanskje hos Force India, som ser ut til å ville bytte ut begge sine førere foran neste sesong. Nico Hülkenberg er også aktuell her, men interessen hans er avhengig av hva som skjer med investorene hos Lotus.

Lotus kan også være et alternativ for Perez, men her virker det som om Pastor Maldonado ligger best an i øyeblikket. Spørsmålet mange stiller seg er imidlertid hvordan Lotus kan beholde Romain Grosjeans sponsor Total, hvis de også skal ha inn Maldonados PDVSA. To oljeselskap som sponser samme team er vel ikke mulig?

Det dumme for Lotus er at den føreren de helst vil ha - Nico Hülkenberg – ikke er aktuell før de har fått orden på økonomien. Og det ser ikke ut til å gå helt som planlagt.

Det ser ut for at førerkabalen for 2014 nå er i ferd med å løsne for fullt, så følg med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar