tirsdag 29. oktober 2013

Sebastian Vettel: 2010, 2011, 2012, 2013

Horner, Newey, VettelMed seieren i Indias GP – hans tiende denne sesongen – sikret Sebastian Vettel seg sin fjerde verdensmester-tittel. Dermed nærmer han seg toppen av adelskalenderen i F1, for fire mesterskap er det bare Michael Schumacher, Alain Prost og Juan Manuel Fangio som har klart før ham.

Men bare Vettel, Schumacher og Fangio har klart å vinne fire år på rad, og dermed er vel Vettel egentlig foran Prost på lista over de aller største F1-førerne gjennom tidene. Men heldigvis er det lov å ha sine egne meninger om slike ting.

For jeg må innrømme at jeg ikke er helt overbevist når det gjelder Vettels ferdigheter. Suksessen har liksom kommet litt for lett. Med Adrian Neweys konstruksjoner har Red Bull kunnet gi Vettel en vinnerbil hvert eneste år, og jeg skulle gjerne sett ham bli mester med et annet team før han ble utropt til legende.

Men noen av Schumachers mesterskap med Ferrari var jo ganske lettkjøpte, så det er kanskje bare å innse at “rett mann på rett sted” også er viktig for å bli blant de største.

Det er uansett bare å gratulere Vettel med mesterskapet, og håpe at Newey bommer på noen av endringene i 2014-reglementet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar