søndag 29. september 2013

Ny, usikker F1-kalender for 2014

FIA-logo-2Før helga la FIAs WMSC frem en ny versjon av F1-kalenderen for 2014. Dessverre ser den ikke ut til å være mer realistisk enn den forrige.

I dette utkastet (som det nok er riktig å kalle det) har man nok en gang puttet inn det dødsdømte GP of America i New Jersey. Dermed kommer man opp i 22 løp, noe de fleste som deltar er enige om er minst to for mye.

I forhold til forrige utkast er Malaysias GP flyttet en uke, og det blir dermed to uker mellom de to første løpene. Bahrains GP er flyttet frem til begynnelsen av april, og Kinas GP og Koreas GP kommer dermed senere enn i det forrige utkastet. Russlands GP er også flyttet frem, og skal nå kjøres før Japan GP istedenfor etter. US GP i Austin og det nye Mexicos GP har også byttet datoer.

Men her er det mye politikk og høyt spill ute og går. Det nye GP of America er tildelt datoen 1. juni, som er en uke etter Monacos GP. To løp på hver sin side av Atlanteren med en ukes mellomrom er ganske enkelt ikke mulig å gjennomføre, så det kan vi nok bare glemme. Men hvorfor er New Jersey med igjen?

Et rykte går ut på at amerikanerne har betalt inn avgiften i tide, og at Bernie derfor har tatt dem med på kalenderen i trygg forvissning om at de ikke kommer til å bli i stand til å arrangere løpet. Dermed kan han etter hvert avlyse løpet og beholde pengene. Da er vi nede i 21 løp.

Det er også mange som mener at Mexico ikke har særlig store sjanser for å få banen klar i tide. I så fall gjenstår det 20 løp. Dessuten er det en kjent sak at Koreas GP har slitt med økonomien helt siden starten, og det er stadig snakk om at de lokale myndighetene snart vil kaste kortene. Det betyr at vi lett kan ende med 19 løp i 2014 også.

Men gjeldende versjon av F1-kalenderen for 2014 er sånn:

16. mars - Australia (Melbourne)
30. mars - Malaysia (Sepang)
6. april – Bahrain (Sakhir)
20. april - Kina (Shanghai)
27. april – Korea* (Korea International Circuit)
11. mai – Spania (Barcelona)
25. mai – Monaco (Monaco)
1. juni - GP of America (New Jersey)
8. juni – Canada (Montreal)
22. juni – Østerrike (Red Bull Ring)
6. juli – England (Silverstone)
20. juli – Tyskland (Hockenheim)
27. juli – Ungarn (Budapest)
24. august – Belgia (Spa)
7. september – Italia (Monza)
21. september – Singapore (Marina Bay)
5. oktober – Russland (Sochi)
12. oktober - Japan (Suzuka)
26. oktober – Abu Dhabi (Yas Marina)
9. november – USA (Circuit of the Americas)
16. november – Mexico (Mexico City)
30. november – Brasil (Interlagos)

Som man forstår er det neppe lurt å planlegge for mye ut fra denne kalenderen. Det kommer ganske sikkert en endelig, revidert versjon etter WMSC sitt møte i desember.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar