fredag 13. september 2013

Historien gjentar seg

benetton_brawn_schumiI dag ble det kjent at Dirk de Beer, sjef for aerodynamikk hos Lotus, har signert for Ferrari. Onsdag var det Kimi Räikkönen som gikk samme vei, og nå begynner vi å se et mønster i det som skjer.

Tidligere i år begynte tidligere teknisk sjef hos Lotus, James Allison, hos Ferrari, og det er nok han som står bak den målrettede hodejakten. Han har ganske sikkert gitt Ferrari-ledelsen noen tips om hvilke folk det er verdt å hente fra Lotus. På mange måter kan det se ut for at Ferrari forsøker å gjenta oppskriften fra midten av 1990-tallet.

Etter 1995-sesongen overtalte teamsjef Jean Todt Benettons doble verdensmester, Michael Schumacher, til å signere for Ferrari. Schumi tok med seg det tekniske geniet Ross Brawn og superdesigner Rory Byrne over til italienerne, og alle vet jo hvordan det gikk med Ferrari de neste ti årene.

Men hvor mange husker hva som skjedde med Benetton? Jo, i 2000 ga Benetton-familien opp F1-satsingen, og teamet ble solgt til Renault. Ti år senere ville franskmennene ha navnet sitt ut av F1 fortest mulig, og teamet ble solgt til investeringsselskapet Genii Capital. Og hva heter dette teamet i dag? Jo, Lotus. Og nå er Ferrari på nytt i gang med å tømme dem for de beste folkene.

Déjà vu!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar