mandag 19. august 2013

Avklaring: Räikkönen ikke til Red Bull

Kimi_hjelmDet ser ut for at ryktene om at Daniel Ricciardo snart vil bli utnevnt til Red Bull-fører stemmer, for i dag kan Autosport fortelle at Kimi Räikkönens manager, Steve Robertson, har sagt at Kimi ikke lenger er aktuell som Sebastian Vettels teamkamerat.

Og ettersom Red Bull-sjefene for lenge siden har erklært at valget deres kun sto mellom Räikkönen og Ricciardo, burde konklusjonen være enkel. Antakelig kommer Red Bull til å offentliggjøre valget av Ricciardo allerede under Belgias GP på Spa kommende helg.

Men selv om Räikkönen ikke lenger er aktuell for Red Bull neste år, hevder Robertson at dette ikke nødvendigvis betyr at han fortsetter hos Lotus. Manageren hevder at de fortsatt har flere muligheter, og at han vil fortsette å snakke med andre team.

Men etter alt å dømme er dette bare er noe han sier for å presse Lotus i forhandlingene, for det er vanskelig å se hvilke alternativer som er aktuelle for Kimi. Mercedes har allerede begge sine førere under kontrakt for neste år, og det samme har McLaren. Og da gjenstår bare Ferrari.

For noen dager siden satte finske medier ut rykter om at Kimi hadde signert for nettopp Ferrari, men dette ble raskt avsannet av italienerne. Og tanken høres heller ikke logisk ut. Ferrari har aldri brukt å ha to toppførere i teamet samtidig, og Fernando Alonso er heller neppe særlig lysten på å få Kimi som nærmeste konkurrent. Luca di Montezemolo var dessuten ikke Kimis største fan sist finnen kjørte for dem, så det høres lite sannsynlig ut. Men man skal selvsagt aldri si aldri.

En mulighet kunne jo være at ryktene om at Alonso skal til Red Bull likevel skulle vise seg å være sanne. Da er nok Kimi Ferraris førstevalg.

Men hvis Alonso forlater Ferrari for å gå til Red Bull tror jeg det er flere enn meg som blir overrasket - Sebastian Vettel inkludert. Det mest sannsynlige er nok at både Räikkönen og Alonso blir der de er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar