tirsdag 30. juli 2013

Østerrike, India, Korea og New Jersey

Bernie-2013Da jeg hørte nyheten om at Bernie og Dieter Mateschitz var blitt enige om å gjeninnføre Østerrikes GP fra neste år, var min første tanke: Flott, endelig et nytt løp i Europa. Men når jeg fikk tenkt meg litt om, ble min neste tanke: Kalenderen for 2014 er jo full fra før. Er det et annet løp i Europa som skal bort?

Østerrikes GP er berammet til 6 juli, og det stemmer mistenkelig godt med datoen som Tysklands GP har hatt de siste årene. Kan det hende at Bernie er gått lei av tyskernes pengeproblemer, og dropper både Hockenheim og Nürburgring? Eller er det en hilsen til tyskerne etter at de nylig siktet ham for korrupsjon?

Nei, den muligheten kan vi nok glemme. Bernie vet nok at tysk rettsvesen ikke lar seg presse. Og Tysklands GP er viktig, ikke minst fordi Mercedes er en stor aktør i F1. Tanken er nok heller å kjøre både Østerrikes, Tysklands og Ungarns GP i juli 2014, slik at løpsprogrammet før F1-ferien i august blir tettere enn i år.

Kalenderen i år er på 19 løp, og med Østerrike, Russland og New Jersey som planlagte nye, vil vi komme opp i 22 løp neste år. Og det går jo ikke, for Bernie er enig med teamene om at 20 løp er maks for en sesong. Dermed er det klart for en ny runde med “hvem skal ut”.

Indias GP er ute
Og i dag fikk vi det første svaret. Bernie har bekreftet det han antydet i Ungarn, nemlig at Indias GP ikke vil være på kalenderen for 2014. Han sa imidlertid at løpet vil være tilbake i 2015, men at det da vil bli kjørt tidlig i sesongen - sammen med de andre løpene i den såkalte Asia/Pacific-sonen; Bahrain, Australia, Malaysia og Kina.

Koreas GP uten penger
En annen ting Bernie sa i Ungarn, var at det er usikkert om Koreas GP vil overleve. Arrangørene har tapt penger hvert år siden starten i 2010, og nå er de lokale myndighetene gått lei av å dekke underskuddene. Og som vi vet så er ikke Bernie kjent for å ha lang tålmodighet med folk som ikke betaler. Dermed ligger det an til at det heller ikke blir noe Koreas GP i 2014. Etter det jeg forstår er det ikke mange som vil sørge over det.

New Jersey utsettes igjen?
Det er en del som hevder at New Jersey heller ikke kommer til å være i stand til å arrangere noe løp i 2014. Det såkalte “GP of the Americas” utenfor New York skulle som kjent ha vært kjørt for første gang i år, men pengene kom for sent inn og løpet ble utsatt i ett år. Men nå er det flere fra F1-miljøet som har vært innom stedet i det siste, og som hevder at det meste av byggearbeidene i området har lite med løpet å gjøre. De er derfor ganske sikre på at det ikke er mulig at F1-anlegget kan bli ferdig i tide.

Dessuten ryktes det at arrangørene fortsatt ikke har klart å skaffe pengene Bernie skullle ha. Senest i går sa Niki Lauda til østerriksk fjernsyn at han hadde fått informasjon om at løpet var strøket fra kalenderen. Og som direktør hos Mercedes GP bør vi vel kunne anta at han er bedre informert enn de fleste?

Ikke 20 løp i 2014 heller
Dersom alt dette stemmer, ser det ikke ut til å være noen stor fare for at Bernie skal få problemer med å holde maksgrensen på 20 løp neste år heller. Hvis både India og Korea ryker, og bare Østerrike og Russland kommer inn, ender vi jo faktisk opp med bare 19 løp i 2014 også.

Det positive er at vi har fått to nye løp i Europa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar