torsdag 4. juli 2013

Siste F1-løp på Nürburgring?

Nurburgring_veggFremtiden for Formel 1 på Nürburgring har lenge vært usikker, og det er mye som tyder på at årets løp kan bli det siste på banen med det berømte navnet.

Som noen kanskje husker ble det ikke avklart før i slutten av januar i år at Tysklands GP 2013 kunne kjøres på Nürburgring, og da virket det som at det var tyskerne som hadde klart å skrape sammen de nødvendige midlene i siste liten.

Men tyske medier kan nå fortelle at den eneste grunnen til at Tysklands GP kan kjøres på Nürburgring i år, er at Bernie har gitt avkall på den kontraktsfestede avgiften. Etter sigende skal det dreie se om hele 14 millioner euro (eller omkring 110 millioner norske kroner) som Bernie skal ha “gitt” tyskerne.

Det høres ganske usannsynlig ut (lurer på hva som ligger bak). Men den svært spesielle avtalen bekreftes av sjefen for Nürburgring, Karl-Josef Schmidt. Han avviser imidlertid at beløpet er så stort: “Bernie tok noe av gebyret, men ikke hele greia”, skal Scmidt ha sagt til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Han skal også ha uttalt at det var viktig for Nürburgring å få arrangere Tysklands GP i år, selv om de ikke tjener penger på det. Det er kanskje ikke så rart Scmidt sier dette, i og med at anlegget er til salgs.

DPA konkluderer med at fremtiden for F1 på Nürburgring “fortsatt er åpen”.

Det er kanskje en i overkant positiv konklusjon, for det er vel tvilsomt at Bernie får flere anfall av gavmildhet (selv om han begynner å dra på årene). Og at en ny eier skulle klare å finansiere et F1-løp på banen i 2015 er vel lite sannsynlig, hvis ikke de økonomiske forholdene i Europa brått og uventet skulle bli bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar