mandag 15. juli 2013

Sauber reddet av russiske investorer

nico-hulkenberg-sauberSauber har vært i store økonomiske problemer i det siste, og verken Peter Sauber eller Monisha Kaltenborn har lagt skjul på at teamet sto på kanten av stupet.

Men i dag kunne Sauber annonsere at de har inngått partneravtaler med tre russiske selskap, som skal sikre det kriserammede teamets økonomi for de nærmeste årene. Avtalen skal visstnok ikke innebære salg av andeler i teamet.

Avtalen er inngått med tre selskap som er nært tilknyttet president Vladimir Putin. Det er Fondet for internasjonalt investeringssamarbeid, Det statlige fond for utvikling av den nord-vestlige russiske føderasjonen og Det nasjonale institutt for luftfart og teknologi.

Avtalen innebærer planer om et tett samarbeid mellom Sauber og de tre partnerne, samt markedsføring av Russlands GP i Sochi neste år. Dessuten skal Sauber utvikle den 17 år gamle russiske føreren Sergey Sirotkin med tanke på en fast plass i teamet i 2014. Sirotkin kjører i år sin første sesong i Formula Renault 3.5, og er – for å gjøre det russiske samrøret komplett – sønn av sjefen for Det nasjonale institutt for luftfart og teknologi, Oleg Sirotkin.

Flott at Sauber ser ut til å være reddet. Men hvis unge Sirotkin allerede er sikret en plass hos dem neste år, kan det bety at Nico Hülkenberg er avhengig av at det blir et ledig sete hos Lotus for at han skal få kjøre F1 neste år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar