torsdag 11. juli 2013

Pirelli ombestemmer seg foran Ungarns GP

Pirelli-2013Pirelli har omgjort sin opprinnelige beslutning om å levere sine to hardeste gummiblandinger - medium og hard - til Ungarns GP i slutten av juli. Nå blir det soft og medium i steden.

Som kjent er det besluttet at Pirelli skal komme med helt nykonstruerte dekk til Ungarns GP, der man kombinerer stammen fra 2012 med årets gummiblandinger. Dette gjør ifølge Pirelli at det ikke lenger er nødvendig med så harde gummiblandinger i Ungarn som det de først hadde planlagt.

Soft og medium er samme kombinasjon som ble brukt i Ungarns GP i 2012, men fordi Pirellis blandinger generelt sett er mykere i år vil dette i praksis bety at dekkene vil bli en grad mykere i år enn i fjor. 

Fordel for Lotus?
Nå blir de nok glade hos Lotus, som gjerne vil ha mykere dekk enn konkurrentene, og som kalte Pirellis opprinnelige valg for “svært konservativt”. Deres sjefsingeniør, Alan Permane, stilte seg også uforstående til logikken i å bruke de samme dekkene på svingete Hungaroring og på raske Silverstone. Men det er ikke sikkert at overgangen til fjorårets dekkstamme vil være en fordel for dem.

Beslutningen blir neppe godt mottatt hos Mercedes og Red Bull, som av ulike årsaker har prøvd å påvirke Pirelli til å velge så harde dekk som mulig. Men de har altså ikke fått viljen sin denne gangen.

Synd at det er over to uker til vi får vite hvem som tjener på Pirellis “nye linje”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar