lørdag 8. juni 2013

To DRS-soner igjen i Canadas GP

Montreal-DRS-Zone-2013I årets løp på Circuit Gilles Villeneuve i Montreal prøver FIA seg igjen med to DRS-soner, etter at de gikk ned til bare en sone i fjor.

I Canadas GP 2011 var det to soner, en før den siste sjikanen (sving 13 og 14) og en på start- og mållangsiden, Men med bare ett deteksjonspunkt ble det litt for enkelt, og derfor reduserte man til bare en DRS-sone i fjor.

Men i år har FIA bestemt at det skal være to DRS-soner i alle løpene - unntatt i Monaco og på Suzuka, og dermed blir det to soner igjen i Montreal også. Og bortsett fra at man har justert litt på den første sonen og flyttet deteksjonspunktet et stykke, er alt ganske likt 2011.

Den første sonen - nedover Casino Straight - starter i år 55 meter før den svake høyresvingen man kaller sving 12, mens den andre - på start- og målrettstrekka - starter 70 meter etter utgangen av sving 14 (sjikanen).

Men det er altså fortsatt bare ett deteksjonspunkt. Denne gangen er det plassert mellom sving 9 og 10 (dvs før hårnålen), mens det før har ligget etter hårnålssvingen. Det var jo ikke så bra for de som nettopp hadde kjørt forbi en konkurrent akkurat der, så det kan hende vi får se flere forbikjøringer i hårnålen i år.

Uansett vil de to DRS-sonene etter all sannsynlighet bety at det blir svært enkelt å kjøre forbi i morgen, og at det derfor ikke er så viktig å ta pole på kvalifiseringen i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar