torsdag 16. mai 2013

Ryktet var sant: Honda gjør comeback i 2015

Honda-noseconeHonda har i dag bekreftet at de kommer tilbake til Formel 1 igjen i 2015 – denne gang som motorleverandør til McLaren.

Hondas beslutning kommer som et resultat av at F1 fra neste år innfører 1,6-liters V6-motorer med turbo, noe som anses mer passende for en moderne bilfabrikk enn dagens bensinslukende V-åttere.

Japanernes comeback er selvfølgelig også påvirket av McLarens sterke ønske om å kvitte seg med sin nåværende motorleverandør. Mercedes er en av deres største konkurrenter – ikke bare i Formel 1, men også som produsent av supersportsbiler – og begge partene er nok egentlig glade for at samarbeidet nå går mot en avslutning.

Honda og McLaren hadde et suksessfylt samarbeide i årene 1988-1992, og vant både fører- og konstruktørmesterskapet fire ganger. Det er derfor “gamle kjente” som går sammen igjen – sikkert i et håp om å finne tilbake til suksessformelen.

Honda har vært ut og inn av F1 mange ganger, og trakk seg ut i 2008 etter flere dårlige år som eget team. I mars dukket ryktene om et mulig comeback opp på BBC sin F1-nettside, og i dag fikk vi altså bekreftet at ryktet var sant.

Artig med sånne store nyheter, som virkelig kan få en betydning. Hondas comeback er positivt for F1, og en stor seier for Jean Todt, som har satset mye prestisje på å få satt i verk de nye motorreglene.

Samtidig er nyheten et stort tilbakeslag for Bernie, som mener det er helt unødvendig å skrote de gamle V-åtterne. Han er kanskje redd for at noen skal oppdage at han også er blitt for gammel?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar