mandag 27. mai 2013

Grosjean i trøbbel igjen

Grosjean-Monaco-2013Så er Romain Grosjean i trøbbel igjen. I fjor måtte han stå over ett løp etter å ha forårsaket flere ulykker, og nå er han tilbake i strafferegisteret igjen.

Etter å ha kommet seg gjennom fem løp i årets sesong uten store feilskjær, ble Monacos Grand Prix en skikkelig nedtur for franskmannen.

Først krasjet han skikkelig to ganger under treningen – først på torsdag og så igjen på lørdag, og det var bare hard jobbing fra Lotus-mekanikerne som gjorde at han rakk kvalifiseringen med et nødskrik.

Deretter satte han punktum for en kostbar helg i Monaco etter 62 runder av søndagens løp, da han kjørte på Daniel Ricciardos Toro Rosso bakfra etter utgangen av tunnelen.

Flyttes ti plasser ned i Canada
Etter dommernes oppfatning var påkjørselen såpass alvorlig at de har besluttet å straffe Grosjean med ti plasser nedflytting på griden i neste løp, som er Canadas Grand Prix.

På grunn av hendelsene i fjor har Grosjean en slags “prøvetid” hos Lotus, med en kontrakt som tas opp til vurdering etter hvert tredje løp. Men selv om Monaco var det sjette løpet i år, sier teamsjef Eric Boullier at han foreløpig ikke har noen planer om å la teamets reservefører, Davide Valsecchi, overta for Grosjean.

Men det spørs hvor lenge Boullier har råd å la Grosjean holde på. I fjor var det 20 poeng mellom Grosjean og Räikkönen etter Monacos GP, i år er det 60. Og Mercedes haler innpå Lotus i konstruktørmesterskapet, så Grosjean bør nok henge i og ta poeng i de neste løpene, dersom han vil beholde plassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar