torsdag 11. april 2013

Red Bull dropper teamordrer. Litt sent kanskje?

Vettel_WebberSebastian Vettel og Mark Webber vil heretter få frie tøyler til å konkurrere med hverandre. Ifølge tyske Sport Bild har nemlig Red Bull Racing besluttet at de heretter ikke skal bruke teamordrer. Det er Red Bulls øverste motorsportsjef, Helmut Marko, som skal være kilden til denne nyheten.

Etter Sebastian Vettels kontroversielle ordrenekt i Malaysia for tre uker siden, har mange ventet på neste trekk fra Red Bull. En ting var at Vettel “stjal” seieren fra sin teamkollega, men vel så alvorlig var det at teamsjef Christian Horners autoritet ble kraftig svekket av hendelsen. Mange lurte på om Vettel kunne gjøre som han ville, og at Horner egentlig ikke hadde noe han skulle ha sagt.

Nå ser det ut for at teameier Dieter Mateschitz og hans høyre hånd, Helmut Marko, har funnet ut at det enkleste er å la førerne sloss ute på banen, så slipper Horner å bli gjort til latter flere ganger. Konkurransen mellom førerne i Red Bull skal altså ikke lenger styres av teamsjefen, og Vettel og Webber kan gjøre opp uten innblanding over radioen.

Den beslutningen kan jo føre til mange interessante situasjoner ut over i sesongen, både med ekstra dekkslitasje og økt bensinforbruk som resultat. For ikke å snakke om den store smellen som sikkert også vil komme. Men både for Red Bulls konkurrenter og for oss som ser på kan jo dette bli en gavepakke.

Red Bulls nye kurs er gledelig på mange måter. Men både Webber og Horner hadde sikkert hatt det bedre dersom de hadde fått vite om endringen for tre uker siden - dvs samtidig med at Vettel innførte den.

2 kommentarer:

 1. Litt sent ja :-)
  Dette er nok siste sesongen til Webber i Red Bull. Og det har jeg ingen problemer med å forstå :-)
  Tusen takk for at du at du skriver den beste norske Formel 1 bloggen.

  Johnny Johnsen

  SvarSlett
 2. Hyggelig at noen liker det man bruker mye tid på. Takk skal du ha!

  SvarSlett