onsdag 17. april 2013

Pirelli har ombestemt seg

Pirelli-Red-BullPirelli har i siste liten ombestemt seg når det gjelder dekkvalget for Bahrains GP, og går bort fra det opprinnelige valget av soft som option-dekk. I steden blir det medium som blir det mykeste dekket i helgas løp.

Før sesongen startet annonserte Pirelli at de hadde valgt soft og hard som dekk til Bahrains GP, fordi dette ville “sikre gode kvalifiseringstider kombinert med nødvendig holdbarhet i løpet”. Det var i alle fall det de sa i pressemeldingen.

Men etter å ha hørt på sutringen fra Red Bull om at soft-dekkene ble alt for fort utslitt i Shanghai, har italienerne fått kalde føtter. Dermed blir dekkene de leverer til Bahrains GP av typen medium og hard, og ikke soft og hard. (Aner vi at Red Bull er i ferd med å overta Ferraris “sjefsrolle” i F1?)

I den siste pressemeldingen fra Pirelli heter det at “dekkslitasjen forventes å bli rimelig stor (i Bahrain), og derfor er de to hardeste gummiblandingene valgt.” Og det fant de altså ut sånn helt plutselig…

Men i og med at Pirelli har gått opp ett hakk i mykhet på dekkene i forhold til i fjor, så tilsvarer vel årets medium og hard omtrent fjorårets soft og medium, som var det som ble brukt i Bahrains GP 2012. Da fikk vi se et morsomt løp, med mange forbikjøringer og spennende situasjoner, så det er ikke sikkert at det blir et kjedelig løp i år heller - selv om Pirelli har gitt etter for press.

Men får vi et kjedelig løp – med lite spenning og få pitstopp – så vet vi i alle fall hvem som har skylda. (Og det er altså ikke Ferrari denne gangen.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar