torsdag 25. april 2013

Nye hard-dekk til Spanias GP

Pirelli hardPirelli har varslet at de kommer til å endre gummiblandingen i de hardeste dekkene fra og med Spanias GP. De nye hard-dekkene vil bli nesten like harde som fjorårets utgave, og blir dermed mer holdbare enn de som har vært brukt i de fire første løpene i år. De andre dekktypene vil ikke bli endret.

Dette betyr at det blir litt større forskjell på medium og hard, noe Pirelli mener vil gi teamene større muligheter til å velge forskjellige strategier.

Endringen kommer etter diskusjoner med teamene, der det ifølge Pirelli var et flertall som ikke ønsket endringer i det hele tatt. Hele åtte av teamene villle fortsette med de nåværende dekkene, mens Red Bull var alene i kravet om at Pirelli skulle gå tilbake til fjorårets gummiblandinger.

Etter denne konsultasjonen – i tillegg til sin egen evaluering av de første fire løpene - har Pirelli altså besluttet at den eneste endringen de vil gjøre, er å komme med et mer slitesterkt hard-dekk. Kanskje Red Bull ikke har så godt tak på Pirelli som vi kunne få inntrykk av i Brahrain?

Det nye hard-dekket vil bli tatt i bruk fra og med Spanias GP 10-12. mai, der det vil bli brukt i kombinasjon med medium-dekkene.

Pirelli har også besluttet å levere soft og super-soft til Monacos GP, mens det i Canadas GP blir super-soft og medium.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar