torsdag 18. april 2013

Kovalainen gjør comeback hos Caterham

- men foreløpig bare som reserve- og testfører.
Heikki Kovalainen er tilbake hos Caterham. I første omgang dreier jobben seg om å kjøre den første treningsomgangen for dem før de kommende løpene i Bahrain og Barcelona.

Caterham har hatt en svært dårlig start på sesongen, og har stort sett havnet bak Marussia i de første løpene. Teamet jobber med en stor oppgradering som skal tas i bruk i Spanias GP, og det er denne “pakken” Kovalainen skal teste og gi viktige tilbakemeldinger på i løpet av de to fredagstreningene.

Alexander Rossi, som Kovalainen overtar reserveførerjobben fra, flyttes over til Caterhams GP2-team, og tar dermed plassen fra Ma Qing Hua. Kineseren, som fikk sin F1-debut under fredagstreningen i Kinas GP, havner dermed på sidelinjen.

Kovalainens retur til Caterham viser at de har innsett at det ikke var bra for resultatene å ta inn to uerfarne førere samtidig foran årets sesong. Verken Charles Pic eller Guido van der Garde har erfaring nok til å kunne gi de tekniske tilbakemeldingene som trengs for å utvikle bilen videre, og Caterham ble dermed stående på stedet hvil.

Dermed trengte de hjelp for å komme ut av uføret, og Heikki Kovalainen var neppe vanskelig å overtale til å ta på seg den oppgaven.

Men hva gjør Caterham-ledelsen dersom Kovalainen viser seg å være betydelig raskere enn de to faste førerne?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar