mandag 8. april 2013

Filmen om Lauda og Hunt kommer i september

hunt-laudaEtter at dokumentarfilmen om Senna ble en suksess, har det gått rykter om flere nye filmprosjekter med Formel 1 som hovedtema. Men hittil er det bare ett av prosjektene som er blitt en realitet, en film med navnet “Rush”.

“Rush” er et actiondrama som handler om Niki Lauda og krasjen hans på Nürburgring i 1976, og om rivaliseringen mellom ham og James Hunt denne sesongen. Som kjent ble Hunt verdensmester dette året - ett fattig poeng foran Lauda - i en sesong med mye dramatikk og mange merkelige politiske avgjørelser.

Bak “Rush” står den Oscar-vinnende regissøren Ron Howard – som bl.a. har laget filmer som “A Beautiful Mind” og “Frost/Nixon” - samt manusforfatter Peter Morgan (Frost/Nixon, The Queen).

James Hunt spilles av Chris Hemsworth (The Avengers) og Niki Lauda av Daniel Brühl (Ingloriuos Basterds). Filmen er blant annet spilt inn på Nürburgrings gamle Nordschleife, der man rekonstruerte krasjen som nesten kostet Lauda livet. Både originale F1-biler og replikaer ble brukt i innspillingen, og etter alt å dømme har de fått det til å se svært tidsriktig ut.

“Rush” har premiere den 13. september i England. Om den kommer samtidig på norske kinoer er ikke kjent.

Nå er den første traileren for filmen kommet, og skal man dømme etter den har vi mye å glede oss til. I motsetning til andre filmer om F1 som er laget tidligere, ser denne ut til å være både realistisk og spennende.

Se traileren på YouTube

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar