mandag 18. mars 2013

Nyttig og unyttig statistikk etter Australias GP

Raikkonen Melbourne 2013Seieren i Australias GP 2013 var Kimi Räikkönens tjuende. Han har dermed vunnet like mange løp som Finlands mestvinnende F1-fører til nå, Mika Häkkinen.

Räikkönen vant løpet fra syvende startposisjon på griden. Det har bare skjedd 21 ganger i F1-historien at en fører har vunnet fra den posisjonen, og Räikkönen har gjort det tre ganger nå (Malaysia 2003, Kanada 2005).

Räikkönen satte raskeste runde for 38. gang i karrieren i Australias GP. Dermed er han bare tre bak Alain Prost, som er nummer to på lista (som naturlig nok toppes av Michael Schumacher med 77).

I løpet av Australias GP 2013 var det hele syv forskjellige førere som ledet løpet. Det har skjedd bare tre ganger før i historien. En gang tidligere har åtte førere ledet et F1-løp. Det skjedde i Italias GP 1971, som endte med at fem førere gikk over mål med 0,61 sekunders differanse.

Australias GP 2013 var første gang siden 1978 at en Lotus har vunnet det første løpet i sesongen. Da var det Mario Andretti som vant Argentinas GP i en Lotus 78. Det året vant han også førermesterskapet, og samme år vant Lotus også konstruktørmesterskapet – for siste gang.

I 2007, da Räikkönen ble verdensmester for Ferrari, vant han også åpningsløpet i Melbourne.

På den negative siden
Nico Hülkenberg fikk som kjent ikke starte i Melbourne på grunn av en teknisk feil med hans Sauber. På hans tre deltakelser i Australia har han fortsatt ikke fullført en hel runde. De to foregående forsøkene – i 2010 og 2012 – måtte han bryte etter å ha blitt involvert i kollisjoner på den første runden.

Pastor Maldonado brøt Australias GP. Dette er 15. gang han bryter i løpet av 40 starter, noe som er den høyeste prosenten (37,5%) av alle førerne som er med i år. Den gamle rekorden hadde Romain Grosjean med 37%.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar