mandag 4. mars 2013

McLaren med Honda-motorer fra 2015?

McLaren_MP4-4_engine_cover_HondaMcLaren skal bytte motorleverandør fra Mercedes til Honda fra og med 2015-sesongen. Det hevder BBC på sin F1-nettside i dag.

Foreløpig er det ingen av partene som vil bekrefte nyheten, men etter at Hondas toppsjef for en måneds tid siden innrømmet at de seriøst vurderer muligheten for å begynne å bygge F1-motorer igjen, har ryktene svirret om at partnerskapet med McLaren ville gjenoppstå.

Honda trakk seg som kjent ut av Formel 1 i 2008, men de nye motorreglene som trer i kraft fra 2014 – med mindre volum, turbo og økt energigjenvinning - skal ha fått japanerne interessert igjen.

McLarens løpende kontrakt med Mercedes om motorleveranser gjelder ut 2015, men inneholder en klausul som gjør det mulig for dem å hoppe av etter 2014-sesongen. Dermed står veien åpen for en ny utgave av den gamle suksessen McLaren-Honda, som dominerte F1 på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet, med Senna og Prost bak rattet.

Dersom historien om et Honda-comeback skulle vise seg å være sant, vil det være en stor seier for Jean Todt og FIA, som har stått hardt på for å få innført de nye motorreglene. Samtidig vil det være et stort tilbakeslag for Bernie, som fortsatt jobber i kulissene for at F1 skal beholde de gamle V-åtterne i mange år til.

Hvis Honda kommer tilbake, vil det også bety at det igjen blir fire bilfabrikker som leverer motorer til F1 (Mercedes, Renault, Ferrari/Fiat og Honda), og at konsekvensene av at Cosworth etter alt å dømme trekker seg ut etter årets sesong vil bli mindre.

Kanskje får vi svaret om ikke så alfor lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar