fredag 1. mars 2013

Den enes død, den andres brød

Jules Bianchi MarussiaSå gikk det slik jeg antydet i går: Luiz Razias sponsorer har ikke oppfylt avtalen med Marussia, og den unge brasilianeren blir derfor ikke F1-fører i år likevel, slik han har trodd i en måneds tid.

Ifølge Autosport blir det i steden franskmannen Jules Bianchi som får plassen hos Marussia denne sesongen. Bianchi var med i diskusjonen hos Force India helt til ganske nylig, men den plassen gikk som kjent til Adrian Sutil.

Like før de første testdagene i Jerez i begynnelsen av februar ble Razia offisielt bekreftet som Marussia-fører, og han fikk også kjøre teamets nye bil i to av testdagene. Men ved den neste testomgangen i Barcelona var han plutselig ute av bildet, og Marussias andre nykommer, Max Chilton, fikk kjøre alle fire dagene alene.

Forklaringen på dette var at pengene fra Razias sponsorer ikke hadde kommet inn på teamets konto som avtalt, noe Razia forklarte med “mindre uoverenstemmelser”. Men Marussia mistet til slutt tålmodigheten med brasilianeren, og terminerte kontrakten hans.

Da dette blle kjent gikk Bianchis manageri gang med forhandlinger med Marussia, og i løpet av noen dager har altså avtalen kommet på plass. Franskmannen skal teste for sitt nye team i Barcelona på lørdag og søndag, før han setter kursen mot sin F1-debut i Australias Grand Prix om to uker.

En interessant ting med Bianchi er at han er med i Ferraris Driver Academy. Det kan bli viktig for Marussia, når de skal ut og skaffe seg en ny motoreleverandør for neste år.

Med dette må vel førerkabalen være ferdig for i år?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar