onsdag 6. mars 2013

Bernie vil ha 22 løp i 2014

Bernie_2013I år skulle det vært 20 løp på kalenderen, men på grunn av at det planlagte Jersey GP utenfor New York måtte utsettes, endte vi opp med 19 løp og tre forholdsvis rolige sommermåneder.

Men dersom Bernie får det som han vil, kan neste sesong bli langt mer hektisk. “Mr. E” vil nemlig ha hele 22 løp på kalenderen i 2014. "Having races in the right place is what matters," sier han. Og “right places” for Bernie er land med voksende økonomier, som både kan og vil betale store beløp for å tiltrekke seg oppmerksomhet og flere turister.

Sochi i Russland har allerede en avtale for 2014, og et Thailands GP i Bangkok kan også bli en realitet allerede neste år. Dessuten er forhandlingene om et løp i Mexico i full gang, mest sannsynlig på en oppgradert Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City.

Men 19 løp i år - pluss Jersey, Russland, Thailand og Mexico blir da vitterlig 23 løp i 2014, så da blir spørsmålet som vanlig “hvem skal ut?”. Vi får bare håpe det ikke blir enda ett av løpene i Europa som forsvinner.

Hva teamene sier til Bernies planer vites ikke. Hvis han får det som han vil kan det bli dårlig med ferie på teampersonellet neste år. Men hvis betalingen blir god nok, så går teamene sikkert med på det. Kanskje de kan ansette flere, og innføre skiftordning?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar