onsdag 13. februar 2013

Pirellis dekkvalg kan bli en utfordring i de første løpene

Pirelli 2013Pirelli har lovt at det skal bli mykere dekk i år, og større forskjeller mellom harde og myke dekk.

Det hardeste dekket i år skal omtrent tilsvare fjorårets mediumdekk, og Pirelli håper at mykere dekk vil føre til at det blir færre løp der førerne klarer seg med bare ett pitstopp.

Pirelli har også andre muligheter til å skape større utfordringer for teamenes strateger, noe det kan se ut for at de vil benytte seg av allerede i starten av sesongen.

En måned før sesongstart har Pirelli offentliggjort sine valg av gummiblandinger til de første fire løpene, og det kan virke som om de går ganske aggressivt ut i Melbourne og Bahrain:

Melbourne: Supersoft og Medium (2012: Soft og Medium)
Malaysia: Medium og Hard (2012: Medium og Hard)
Shanghai: Soft og Medium (2012; Soft og Medium)
Bahrain: Soft og Hard (2012: Soft og Medium)

Som vi ser har de valgt å la det være en gummiblanding mellom de to blandingene de har valgt for Melbourne og Bahrain, og de har også valgt å bruke ett hakk mykere gummiblandinger enn i fjor. Dette gjør det vanskeligere for teamene å legge opp løpsstrategien, samtidig som det også kan gi en mer spennende kvalifisering. La oss håpe det går som planlagt.

Det blir også interessant å se om Pirelli vil fortsette med denne strategien utover i sesongen. I fjor ble de mer og mer forsiktige med valgene etter hvert som klagene på uforutsigbarhet økte, og et stykke ut i sesongen hadde teamene full kontroll på dekkene. La oss håpe Pirelli er tøffere i år.

Pirelli har forøvrig endret litt på fargemerkingen på sine P-Zero i år, der bl.a. orange erstatter sølv som farge på de hardeste dekkene. Årets farger er:
Supersoft: rød
Soft: gul
Medium: hvit
Hard: orange

Våtdekkene heter fortsatt Cinturato, der regndekkene er merket med blå skrift og Intermediate-dekkene med grønn skrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar