fredag 1. februar 2013

Fakta og rykter om førermarkedet

Force India VJM06-Paul di RestaEtter at det lenge har vært stille omkring de siste ledige plassene i F1, har det i dag kommet flere nyheter på området.

Caterham
Caterham har bekreftet at den 27 år gamle nederlenderen Giedo van der Garde er valgt som kollega til Charles Pic. Etter mange månederes overveielse har altså de altså funnet ut at deres egen reservefører er et bedre valg enn Heikki Kovalainen, Vitaly Petrov og Bruno Senna. Det spørs vel om valget er styrt mer av penger enn av talent.

Dermed blir det (minst) fire nykommere i årets sesong; i tillegg til van der Garde har vi så langt også Esteban Gutiérrez (Sauber), Valtteri Bottas (Williams) og Max Chilton (Marussia).

Force India
Paul di Resta ble i dag endelig offisielt bekreftet som en av Force Indias førere for 2013. Bekreftelsen kom under lanseringen av teamets nye bil, som har betegnelsen VJM06.

Di Restas førerkollega vil ikke bli klar med det første, men mye tyder på at Force India vil forfremme sin testfører, Jules Bianchi, fremfor å gi Adrian Sutil en ny sjanse.

Marussia
Den 23 år gamle brasilianeren Luiz Razia hevder i dag på sin hjemmeside at han skal kjøre for Marussia i år. Det er ikke kommet noen bekreftelse på dette fra teamet, så foreløpig får vi vel ta påstanden med en klype salt.

Men dersom Razia snakker sant, blir han altså teamkollega med Max Chilton, og Marussia får to nykommere inn samtidig. I så fall får man bare håpe at teamet har fått godt betalt, for det er nok ikke mye premiepenger i vente med den besetningen.

Dermed kan det se ut for at både Vitaly Petrov og Bruno Senna er ute av F1.

Team og førere 2013

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar