mandag 28. januar 2013

Tysklands GP kan forsvinne fra 2013-kalenderen

nurburgringTysklands GP på Nürburgring henger i en tynn tråd, skal vi tro tyske Spiegel. De siterer Bernie på at baneeiernes siste tilbud ikke er akseptabelt, og at han derfor har brutt forhandlingene om årets løp.

Etter avtalen er det Nürburgring sin tur til å arrangere Tysklands GP i år, men de økonomiske problemene anlegget har hatt i det siste har ført til at de ikke har klart å stille de garantiene Bernie krever.

Et Tysklands GP i 2013 kan dermed være avhengig av at Bernie får til en avtale med Hockenheim, som også var arrangør i 2012. De har imidlertid tidligere sagt fra om at de ikke har råd til å arrangere løpet i år også, så det spørs om de lar seg overtale.

Dersom dette alternativet også skjærer seg, kan årets F1-kalender bli redusert fra de opprinnelige 20 løp til bare 18. Noen arrangør av det tjuende løpet - som var satt opp den 21. juli - har heller ikke vært  å oppdrive, selv om ryktene om mulige kandidater har vært mange i løpet av vinteren.

Dersom det skulle gå så galt at Tysklands GP ender med å bli strøket fra kalenderen, vil det kun bli Ungarns GP den 28. juli som vil bli kjørt mellom Englands GP den 30. juni og Belgias GP den 25. august. Det kan bli flere muligheter for sommerferie uten F1 i år, med andre ord.

Men som vanlig må vi nok ta høyde for at Bernies utspill bare er en del av forhandlingene. Siste ord er neppe sagt i denne saken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar