mandag 21. januar 2013

Glock ble for kostbar for Marussia

Timo GlockMarussia F1 Team har i dag sendt ut en melding om at Timo Glock forlater teamet. Det skjer etter at team og fører har inngått en “gjensidig avtale”, som det så vakkert heter når noen er blitt presset ut.

Ryktet om at Glock var på vei ut i mørket - eller skal kjøre DTM, som det også heter - har svirret på nettet hele helga, og ble altså bekreftet med en pressemelding i dag.

Grunnen til at Glock må gå er at Marussia ikke lenger har råd til å ha en fører som skal ha betaling for å kjøre. Teamet trenger rett og slett mer penger i kassa, etter at Caterham kapret den verdifulle tiendeplassen i konstruktør-VM under avslutningsløpet i Brasil. Dermed gikk Marussia glipp av flere titalls millioner av Bernies premiepenger, og må finne penger til drift og utvikling på andre måter.

Marussia er derfor ute etter enda en fører som har med seg sponsorpenger inn i teamet. Fra før av har de Max Chilton, som ble ansatt rett før jul. Hans familie har eierinteresser i flere bedrifter som visstnok enten sponser eller har investert direkte i Marussia.

Dette bør åpne døren for en av de fortsatt arbeidsløse førerne som har sterke sponsorer i ryggen. Bruno Senna er den første jeg tenker på, men Vitaly Petrov er kanskje den som er mest aktuell. Jeg tenker følgende: Marussia er russisk. Vitaly Petrov er også russisk. Og i 2014 kjøres Russlands GP for første gang i Sochi. Det høres ut som en perfekt og logisk deal. Men som kjent er ikke valgene som tas Formel 1 alltid de mest logiske…

Denne historien viser nok en gang at en kontrakt i F1 ikke er mye verdt. Glock hadde en såkalt “vanntett kontrakt” med Marussia ut 2014, men nå er altså den havnet i søppelkassen.

Neste F1-sesong blir dermed uten Timo Glock. Jeg vet om en som blir glad nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar