tirsdag 18. desember 2012

Max Chilton skal kjøre for Marussia i 2013

Max ChiltonI dag kom bekreftelsen fra Marussia om at deres reservefører i år, Max Chilton, får den ledige plassen ved siden av Timo Glock neste år. 

Chiltons opprykk fra reserve til fast fører har vært en dårlig skjult hemmelighet helt siden Charles Pic meldte overgang til Caterham, men den offisielle bekreftelsen kom altså først i dag.

Den 21 år gamle engelskmannen ble nummer fire i årets GP2-serie, men vil nok uansett bli betegnet som en betalfører, ettersom noen av bedriftene familien hans har eierinteresser i, har investert en god slump penger i Marussia.

Jeg regner med at bekreftelsen om at Paul di Resta får fortsette hos Force India bare er en formalitet, og da er det i praksis bare to seter igjen å sloss om - ett hos Force India og ett hos Caterham.

I dag kunne vi også lese at Kamui Kobayashi nå har gitt opp å få kjøre F1 i 2013, og i steden satser på å komme tilbake i 2014. Dermed er det en fører mindre i køen for de siste setene.

Kobayashi klarte faktisk å skrape sammen hele 60 millioner kroner fra fans og sponsorer i løpet av november, men det var altså ikke nok til å få noen av de siste ledige setene. Det sier en del om hvor mye som skal til for å få kjøre F1 i dag.

Oversikt førere og team i 2013

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar